Tips bij namen zoeken

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (3 votes cast)

Het krijgen van een naam is één van de belangrijkste zaken is in iemands leven. Het is dus niet meer dan logisch dat er een goede naam met een mooie betekenis uitgekozen wordt bij het kiezen van een naam. De naam onderscheidt iemand van anderen, het laat zien wie degene is, het is de naam waar we iemand aan herkennen en waarmee we mensen aanspreken. Ook laat de naam een bepaalde indruk achter bij anderen en het is dus belangrijk dat er een goede naam gezocht wordt, eentje die een goede indruk achterlaat.

Een aantal tips bij namen zoeken:

  1. Bedenk dat een naam blijvend is, voor een heel leven. Kies dus een mooie naam uit, waarmee niet alleen jij, maar ook je kind tevreden zal zijn.
  2. Weet dat een goede naam belangrijk is vanuit Islamitisch oogpunt. De Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) moedigde mensen aan om goede namen te kiezen met een goede betekenis en veranderde zelfs de naam van iemand met een naam met een slechte betekenis.
  3. Een kind kan gepest worden met een slechte naam of een grappige naam of er worden afkortingen van de naam gemaakt. Sta hier bij stil bij het zoeken van namen.
  4. Namen zoeken doe je niet binnen een dag, neem de tijd ervoor en denk er goed over na.
  5. In een niet-Arabische samenleving worden veel namen verkeerd uitgesproken door degenen die het Arabisch niet machtig zijn. Dit kan erg vervelend zijn voor je kind of het kan zelfs zo zijn dat de naam een verkeerde betekenis krijgt door het verkeerd uitspreken.
  6. Maak bij het namen zoeken gebruik van de islamitische richtlijnen.
Tips bij namen zoeken, 2.0 out of 5 based on 3 ratings
De Blije Doos 500x500