Zainab

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (17 votes cast)

Betekenis Zainab:

Boom in het Paradijs met een heerlijke geur

Oorsprong van de naam Zainab:

Arabisch

Zainab in het Arabisch:

زينب

Weetjes over de naam Zainab:

Zaynab was de naam van één van de dochters van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). Toen haar vader Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) zijn eerste openbaring kreeg, trad zij meteen toe tot de islam. Haar echtgenoot deed dit niet en een scheiding was het gevolg. Toch bleef ze een zwak voor hem houden en toen hij later eens gevangen werd genomen, wilde ze hem vrijkopen. Hij werd vrijgelaten en vertrok. Maar een aantal jaren later werden zij toch herenigd toen hij naar haar terugkwam en moslim was geworden.

Zaynab was ook de naam van twee van de vrouwen van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem), de moeder van de gelovigen.

De ene was Zainab bint Jahash: zij was een rechtvaardige, zachtaardige, vrome en zeer trouwe vrouw, die zeer vrijgevig was en werkte om armen te onderhouden. Er werd wel gezegd dat ze lange handen had, refererend naar haar vrijgevigheid. Ze bracht veel van haar tijd biddend en vastend door. Ze behoorde tot de mensen die tijdens hun leven al hoorden dat zij het Paradijs zouden betreden.

De andere vrouw heette Zainab bint Goezaimah, die ook wel bekend stond als de moeder van de armen en behoeftigen, omdat ze zeer vrijgevig was. Ze trouwde in het vierde jaar na hidjrah met de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) maar stierf al een korte tijd na het huwelijk met hem. De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem verrichtte het begrafenisgebed voor haar.

Alternatieve spelling:

Zeinab, Zayneb, Zaynab

Zainab, 4.2 out of 5 based on 17 ratings
Ouders van nu boxen 500x500