Juwayriya

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (10 votes cast)

Betekenis Juwayriya:

Een vrouw van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem)

Oorsprong van de naam Juwayriya:

Arabisch

Juwayriya in het Arabisch:

جويرية

Weetjes over de naam Juwayriya:

Juwayriya was één van de vrouwen van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem), Juwayriyah bint Harith. Juwayriyah was de dochter van een stamhoofd, genaamd Harith ibn Abi Darar. Harith was een arrogante man die enkel gaf om zijn macht en rijkdom. Juwayriya groeide op in zijn rijkdom en was zeer intelligent.

Haar vader maakte echter plannen om de moslims in Medina aan te vallen en een hevige strijd volgde. Tien personen werden gedood en rond de 700 personen werden als krijgsgevange genomen. Onder de krijgsgevangenen was Juwayriya, die zeer bedroefd was over haar toestand. Ze klaagde erover bij de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) die haar vrijlating voorstelde door met hem te trouwen. Juwayriya was verbaasd over dit aanzoek en accepteerde het graag, waarop ze toetrad tot het huishouden van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) en tot de islam. Hierop werden ook haar stamleden vrijgelaten en ook zij toetraden tot de islam.

Juwayriya stond bekend om haar schoonheid en zij bracht veel tijd door met bidden. Op een dag was Juwayriya aan het bidden en verrichtte smeekbeden. De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) ging weg terwijl zij dat deed en toen hij terug kwam, bevond zij zich nog steeds in dezelfde positie. Hij vroeg haar of ze haar tijd de hele tijd zo had doorgebracht en zij antwoordde bevestigend.

Alternatieve spelling:

Djuwayriya, Juwayriyah

Juwayriya, 4.1 out of 5 based on 10 ratings
De Blije Doos 500x500