Aisha

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (11 votes cast)

Betekenis Aisha:

Levend

Oorsprong van de naam Aisha:

Arabisch

Aisha in het Arabisch:

عائشة

Weetjes over de naam Aisha:

Aisha behoorde tot de vrouwen van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) en was de dochter van Abu Bakr. Aisha was nog een jonge vrouw toen ze met de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) trouwde en heeft veel tijd met hem doorgebracht. Ze was de derde vrouw met wie de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) trouwde.

Ze werd door Allah begunstigd met een zeer goed geheugen en slimheid en dat zorgde ervoor dat ze vele ahadith heeft kunnen overleveren. Ook had ze kennis over verschillende onderwerpen binnen het geloof, zoals over fiqh en de shariah. Ook was ze een zeer meegaand persoon en haar kwam de eer toe dat engel Jibriel (vrede zij met hem) haar groette, evenals dat er verschillende verzen in de Koran vanwege haar geopenbaard zijn. Aisha kreeg tijdens haar leven al te horen dat zij zou behoren tot de bewoners van het Paradijs.

De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft de laatste dagen van zijn leven doorgebracht in het huis van Aisha en is in haar schoot overleden. En het was haar huis waarin de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) begraven werd (en later ook Abu Bakr en Umar). En ook na zijn dood bleef Aisha zich inzetten voor de Islam. Ze heeft veel betekent voor de kennis die wij vandaag de dag nog bezitten.

Alternatieve spelling:

Aisja, Aicha

Aisha, 4.5 out of 5 based on 11 ratings
De Blije Doos 500x500