Salih

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (9 votes cast)

Betekenis Salih:

Naam van een Profeet, de betekenis is: deugdzaam, eerzaam

Oorsprong van de naam Salih:

Arabisch

Salih in het Arabisch:

صالح

Weetjes over de naam Salih:

Salih is een Profeet die gezonden werd naar de stam Thamoedl, die leefden in een rijk en prachtig land. Salih leefde met deze stam en was een gerespecteerd man, maar de mensen van deze stam waren afgodenaanbidders. Ze waren Allah vergeten en dachten dat hun rijkdom en bezittingen eeuwig zouden zijn. Allah droeg Salih op om hen uit te nodigen naar het alleen aanbidden van Allah en om hun afgoden op te geven. Maar hoewel enkele personen zijn uitnodiging aannamen, bleven de meesten ongelovig en ze begonnen Salih te treiteren en wilden niet naar hem luisteren.

Allah zegt in de Koran: “Jij behoort slechts tot de betoverden. Jij bent slechts een mens zoals wij. Breng daarom een Teken als jij tot de waarachtigen behoort.” (Koran 26:153-154). Ze vroeg Salih om een teken: een zwangere kameel die vanuit een berg zou komen. Ze wisten zeker dat ze iets onmogelijks gevraagd hadden aan Salih, want een kameel kan niet uit een berg komen, want een berg is van steen. Echter is Allah tot alles in staat en toen Salih Allah om dit wonder vroeg, kwam er een zwangere kameel uit de berg.

Salih zei tegen zijn volk: “O mijn volk, dit is een vrouwtjeskameel van Allah, als een Teken voor jullie, laat haar daarom eten van de aarde van Allah en doe haar geen kwaad, anders zal een nabije bestraffing jullie grijpen.” (Koran 11:64). Het was een bijzondere kameel en de mensen moesten de kameel goed behandelen en het water met de kameel delen: de ene dag mocht de kameel drinken, de andere dag de mensen en een lange tijd ging dit goed. Maar niet voor altijd: de mensen wilden van de kameel af en zo gebeurde het dat de kameel gedood werd. Salih hoorde hierover en zei: “Blijf drie dagen in jullie huizen. Dat is een aanzegging die niet kan worden geloochend.” (Koran 11:65) en toen kwam de bestraffing tot hen: “En toen Ons bevel kwam, redden Wij Salih en degenen die met hem geloofden, door Genade van Ons en (Wij redden hen) van een vernedering op die Dag. Voorwaar, jouw Heer is de Sterke, de Almachtige. En de bliksemslag greep degenen die onrecht hadden gepleegd, zodat zij doden in hun huizen werden. Alsof zi er nooit gewoond hadden. Weet, voorwaar, de Thamoed waren ongelovig aan hun Heer. Weet: verdoemd zijn de Thamoed.” (Koran 11:66-68).

Alternatieve spelling:

Saleh, Salieh

Salih, 4.6 out of 5 based on 9 ratings
Ouders van nu boxen 500x500