Arabische namen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (40 votes cast)

Het merendeel van de namen onder de categorie Islamitische namen kennen een Arabische oorsprong. Dit is logisch als we bedenken dat de Islam voor het eerst is geopenbaard is in de Arabische wereld. Eigenlijk zouden we de meeste Islamitische namen zelfs beter Arabische namen kunnen noemen, gewoonweg omdat het dus Arabische namen zijn.

Arabische namen worden geschreven in het Arabische alfabet en de namen zullen daarom in de toekomst ook in het Arabisch op de site komen te staan om zo de uitspraak en de betekenis te verduidelijken. Arabische namen worden vaak ook gebruikt als Marokkaanse namen of Turkse namen (of als basis van Turkse namen). Op Namen Wijzer tref je in ieder geval Arabische namen aan. Bij elke naam die op de site te vinden is, is de oorsprong van de  naam aangegeven.

De Kunya (gebruikt door ouders)

In de Arabische wereld zie je vaak het gebruik van een kunya door ouders. Een kunya is afgeleid van de naam van een eerste kind en refereert naar de eerste zoon of dochter. Bijvoorbeeld: Abu Ilyas of umm Ismail. Respectievelijk betekent dit: vader van Ilyas en moeder van Ismail. Dus Abu betekent vader van en Umm betekent moeder van. Lees verder op de pagina over de kunya.

Arabische namen, 3.4 out of 5 based on 40 ratings
Ouders van nu boxen 500x500