Ibrahim

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (24 votes cast)

Betekenis Ibrahim:

Vader van de mensen

Oorsprong van de naam Ibrahim:

Arabisch

Ibrahim in het Arabisch:

إبراهيم

Weetjes over de naam Ibrahim:

Ibrahim was een Profeet, een Boodschapper van Allah. Hij behoort tot vijf vooraanstaande Profeten die door Allah naar de mensheid gezonden is. Ibrahim komt een bijzondere status toe, Allah heeft hem namelijk tot Zijn boezemvriend benoemt (Galiel). Een eer die alleen Ibrahim en Mohammed toekomen. Ibrahim wordt op vele plaatsen in de Koran geprezen om zijn standvastige en oprechte geloof.

Ibrahim was getrouwd met Sarah en later ook met Hajar. Ibrahim is de vader van Profeet Ismail van Hajar en Profeet Ishaq van Sarah en hij is de grootvader en overgrootvader van Profeet Yacoub en Profeet Yusuf. Profeet Ibrahim werd tijdens zijn leven vele malen beproefd. Zo was zijn vrouw Sara onvruchtbaar, terwijl zij graag kinderen wilden en moest hij Hajar en de pasgeboren Ismail achterlaten op een dorre, verlaten plek zonder veel voorzieningen. Tevens werd hij opgedragen om Ismail te slachten. Beide zaken deed hij, omdat Allah het hem opdroeg, vertrouwend op Hem dat het goed zou komen en zo gebeurde het ook.

Hajar en Ismail woonden op de plek waar nu het Huis van Allah staat en Ibrahim en Ismail zijn degenen die dit Huis voor het eerst gebouwd hebben. En ook waren Ibrahim en Ismail vastbesloten om het slachten te verrichten wat Allah opgedragen had. Echter, net voor het slachten plaats zou vinden, schonk Allah hem een ram om te offeren. En ook kregen Ibrahim en Sara op late leeftijd de blijde tijding van een zoon, Ishaq.

Ibrahim was ten allen tijden standvastig en vol overtuiging. Hij legde zijn vertrouwen volledig in Allah.

Ook de laatste zoon die Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) kreeg, heette Ibrahim. Hij werd in Medina geboren in het 9e jaar na Hidjrah.

Alternatieve spelling:

Ibrahiem, Abraham

Ibrahim, 4.3 out of 5 based on 24 ratings
De Blije Doos 500x500